Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motorhead, a murit luni, la varsta de 70 de ani, din cauza unui "cancer extrem de agresiv", au declarat membrii formatiei, potrivit nbcnews.com, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lemmy, al carui nume real este Ian Fraser Kilmister, suferea si de diabet de tipul 2 si de aritmie cardiaca, o afectiune cauzata de numerosii ani in care rockerul britanic a abuzat de alcool si de droguri. Din cauza acestei boli, rockerul Lemmy a acceptat, la recomandarea medicilor, sa isi puna un stimulator cardiac, in noiembrie 2013.

In urma cu trei zile, solistul trupei britanice Motorhead a fost diagnosticat cu cancer. "Nu exista un mod usor de a spune asta.

Puternicul si nobilul nostru prieten Lemmy a murit, astazi (luni, n.r.), dupa o lupta scurta cu un cancer extrem de agresiv", au spus membrii trupei, intr-un mesaj publicat pe pagina oficiala de Facebook a formatiei.

In acel mesaj, este mentionat si faptul ca Lemmy a aflat de boala de care suferea pe 26 decembrie, in timp ce se afla acasa, cu familia.

"Nu sunt cuvinte pentru a ne exprima socul si tristetea. Vom spune mai multe in zilele urmatoare, dar, pentru moment, va rugam sa ascultati tare Motorhead, sa ascultati tare Hawkwind, sa ascultati tare muzica lui Lemmy", se mai arata in mesajul citat.

Nascut Ian Fraser Willis, Lemmy si-a inceput cariera profesionala, in 1965, in calitate de lider al trupei The Rockin' Vickers.

Ulterior, a devenit "roadie" (persoana care intretine echipamentul unei formatii pe drum, n.r.) pentru Jimi Hendrix si si-a schimbat numele in Kilmister, dupa tatal sau biologic.

In 1972, s-a alaturat trupei Hawkwind si a fost vocalist pentru hitul "Silver Machine". A fost inlaturat din formatie dupa ce a fost arestat pentru posesie de droguri, in Canada, in 1975.La sfarsitul acelui an, a format Motorhead.

In octombrie 2013, trupa Motorhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piata in 2010, "The World Is Yours".

In ciuda problemelor de sanatate de care suferea Lemmy, Motorhead a lansat cel de-al 22-lea album, "Bad Magic", in august.

De la infiintarea ei, in 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupa britanica a reusit sa vanda peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.

Dupa lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" si "No Sleep 'Til Hammersmith", Motorhead a devenit una dintre cele mai populare si apreciate trupe rock din Marea Britanie si nu numai.

Talentul membrilor formatiei a fost apreciat si recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: in 1980, trupa a castigat discul de argint pentru albumul "Bomber", in 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar, in 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game".

Printre hiturile trupei se numara "Ace of Spades", "Killed By Death" si "Born To Raise Hell".

In 2012, Motorhead a sustinut un concert la Bucuresti, in cadrul OST Fest.