Pe Hunter S. Thompson cei mai multi il cunosc datorita filmului "Fear and Loathing in Las Vegas" realizat pe baza cartii cu acelasi titlu, scrisa de H. S. Thompson. Filmul este regizat de Terry Gilliam si il prezinta pe Johnny Depp in rolul autorului american. Altii il stiu dupa filmul biografic "Where the Buffalo Roam", in regia lui Art Linson si cu Bill Murray in rolul principal.

Hunter S. ThompsonFoto: captura ecran

Thompson a fost cunoscut pentru stilul sau de viata plin de vicii duse la extrem, dar mai cu seama pentru faptul ca in anii 1970 a creat un nou stil de jurnalism - Gonzo journalism - scris intr-o maniera subiectiva, in care reporterul devine personajul central al scrierii pline de insertii fictive, ce au ca scop captarea atentiei cititorului, pentru a il antrena in poveste, conform wikipedia.org.

Pentru Hunter S. Thompson arderea bradului de Craciun se pare ca era un soi de traditie: in fiecare an secretara sa, Deborah Fuller, strangea bradul de Craciun si il lasa pe veranda casei, pentru ca Hunter voia sa ii dea foc, scrie openculture.com.

In 1990, Sam Allis, jurnalist al revistei Time Magazine, a mers la casa lui Hunter S. Thompson din Colorado pentru a ii lua un interviu. In schimb, acesta a asistat la incendierea bradului de Craciun. Iata cateva imagini de la "interviu":

Materialul video de mai jos este un documentar realizat de BBC in 1978 cu Hunter S. Thompson si Ralph Steadman, intitulat "Fear And Loathing In Gonzovision":