Premierul Noii Zeelande este acuzat ca ia in deradere chestiunea violurilor in inchisori, dupa ce a fost invitat, in cadrul unui interviu acordat unui post de radio, sa intre intr-o cusca si sa ridice un sapun, informeaza The Guardian.

In cadrul unui interviu realizat miercuri la radioul The Rock, premierul a fost rugat sa intre intr-o cusca pentru a ridica un sapun - o referinta clara la violul in inchisori.

Atunci cand a luat sapunul, John Key a declarat ca acesta "mirosea urat si era unsuros".

Realizatorul emisiunii a declarat ca sapunul a fost facut din urina barbatilor.

Ken Clearwater de la Supravietuitorii Agresiunii Sexuale din Noua Zeelanda a declarat ca "violul nu este o gluma, trebuie complet oprit. Indiferent de genul victimei. Problemele psihologice cauzate barbatilor si baietilor sunt la fel de mari ca si la femei".

Deborah Russell, feminista si lector in cadrul Universitatii Massey, a fost " ingrozita" de participarea premierului la emisiune.

"El are un istoric teribil in a nu se impotrivi violentei sexuale in tara. A taiat fonduri de la victimele violului, a oprit femeile parlamentare din a-si impartasi experientele in care au fost agresate sexual, iar acum face glume despre violul in inchisori pe o statie radio nationala. Cand se va opri?" a adaugat Deborah Russell.

In aceeasi zi, Noua Zeelanda a oferit legal Bisericii Monstrului Spaghetti Zburator dreptul de a oficia casatorii intre persoanele de acelasi sex, informeaza Huffington Post.

Biserica Monstrului Spaghetti Zburator a intrat in atentia publica in urma scandalului din 2005 in care oamenii au protestat impotriva predarii creationismului in scolile publice din Kansas.

"Unii cred ca biserica noastra este doar un experiment sau o satira, ilustrand ca Designul Inteligent nu este stiinta, este o pseudostiiinta realizata de crestini pentru a impinge creationismul in scolile publice" scrie pe site-ul oficial la sectiunea About.

Posted by Church of the Flying Spaghetti Monster - New Zealand on Sunday, December 13, 2015