Consumul ridicat de iaurt aduce rezultate neasteptate pentru talie. Potrivit unui studiu publicat de cercetatorii de la Universitatea Utrecht din Olanda, persoanele care mananca mai mult iaurt se bucura de o talie de viespe, dar si de o inima sanatoasa, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Persoanele care mananca mai mult iaurt se bucura de o greutate mai mica, depozite de grasime corporala mai mici, dar si de o talie de viespe.

"Din punct de vedere stiintific, bazandu-ne doar pe acele constatari, nu putem sa tragem concluzia ca iaurtul determina o scadere a greutatii corporale, chiar daca tendinta constatata in acest studiu este promitatoare", a sustinut o cercetatoare de la Universitatea Utrecht.

Insa, alte studii anterioare mai riguroase , in care subiectii erau alesi la intamplare pentru a consuma iaurt, in timp ce greutatea lor era monitorizata, nu au avut rezultate concludente. Un studiu publicat de International Journal of Obesity a aratat o scadere a greutatii in randul subiectilor consumatori de iaurt, dar cercetatorii nu au exclus ca diferentele in ceea ce priveste aportul de calciu sa fie responsabile pentru acest fenomen.