​Otis Johnson, un american in varsta de 69 de ani, a fost eliberat recent dupa 44 de ani petrecuti in spatele gratiilor pentru tentativa de omor la adresa unui ofiter de politie. In incercarea sa de a se adapta la societatea contemporana, lucrurile care fac parte din viata noastra de zi cu zi, precum internetul, telefoanele smartphone, reclamele stradale, pana si felul in care mergem pe strada, au avut un mare impact asupra lui.

Otis JohnsonFoto: Captura YouTube

"Inchisoarea m-a afectat foarte mult, iar reabilitarea mea a fost grea la inceput, pentru ca lucrurile s-au schimbat. M-am dus in Times Square si am observat atmosfera, cum se petrec lucrurile. Am vazut ca oamenii vorbesc singuri pe strada si apoi mi-am dat seama ca au casti in urechi. M-am gandit ca sunt toti agenti CIA - a fost singurul lucru la care m-am putut gandi," declara Otis Johnson in interviul acordat pentru aljazeera.com.

Otis sustine ca este nevinovat si ca in cazul sau a fost vorba de o identificare eronata. Spune ca a fost arestat intr-un parc de pe 119th Street, iar crima a avut loc la cateva blocuri distanta. In acea zi purta un sacou de culoare cafenie, similar cu cel al atacatorului, conform descrierii oferite de martori, scrie thedailybeast.com.