Locuitorii New York-ului pot de acum inainte sa utilizeze o noua aplicatie telefonica pentru a semnala autoritatilor orice activitate suspecta in cadrul eforturilor impotriva amenintarii teroriste, relateaza AFP si Agerpres.

Guvernatorul Andrew Cuomo a anuntat luni instituirea aceastei aplicatii gratuite, 'See something, send something' (Vedeti ceva, trimiteti ceva), care permite locuitorilor statului New York sa trimita usor in cateva click-uri, de pe telefonul lor, o fotografie sau un text scurt Centrului de informatii al statului.

Utilizand aplicatia, ei trebuie sa-si spuna numele si numarul de telefon, putand apoi sa faca fotografia si s-o trimita direct sau sa utilizeze o fotografie deja facuta. Daca trimit un text, li se cere sa ofere 'detalii pe cat posibil'.

Guvernatorul Cuomo a mai anuntat luni angajarea a 46 de politisti de catre Autoritatea Transporturilor (MTA) pentru a creste capacitatile antiteroriste in transporturile in comun, in special in garile Grand Central si Penn Station.

'Aceste noi eforturi sunt elemente esentiale in lupta noastra impotriva terorismului', a indicat el intr-un comunicat, reamintind de asemenea ca securitatea a fost intarita dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris.