Britanicul James Kingston a publicat pe contul sau de Youtube o inregistrare video a celei mai recente realizari a sa: escaladarea, fara nicio asigurare, a Turnului Eiffel, scrie The Telegraph.

Catarare pe Turnul EiffelFoto: Captura YouTube

"Am inceput sa ne cataram la 1 am, dupa ce am reusit sa evitam la limita patrula de securitate", povesteste acesta, adaugand ca, la un moment dat, el si partenerul sau de catarare au fost zariti de paznici, dar au reusit sa se ascunda.

Cand au coborat, au fost arestati de politia franceza. "Am fost incatusati si dusi la sectia locala de politie unde am fost interogati sase ore dupa care am fost eliberati fara sa fim acuzati de nimic (am promis, de asemenea, ca nu ma voi mai catara pe Turn 3 ani)", a povestit el.

"Pentru 99% dintre oameni, a sta agatat de o cladire este foarte periculos, dar eu ma pricep la asta. Si sunt foarte atent la securitate. Fie o faci cum trebuie, fie nu o mai faci deloc", a adaugat el.

Kingston a precizat ca frica de inaltimi l-a determinat sa se catare. "Eram complet ingrozit de inaltimi, dar, cu cat faci un lucru mai mult, cu atat devine mai usor".