Un studiu recomanda renuntarea la Facebook, pentru a fi mai fericiti
"Am ales Facebook deoarece este reteaua sociala cea mai folosita la toate varstele", a declarat Meik Wiking, directorul Institutului de cercetari asupra fericirii, care a realizat studiul asupra unui esantion de 1.095 de danezi.
Aceste persoane au fost impartite in doua grupuri: jumatate au continuat sa foloseasca Facebook, iar cealalta s-a abtinut.
Dupa o saptamana, persoanele care nu au utilizat Facebook s-au declarat mai multumite de viata lor. 88% dintre ele s-au declarat "fericite" fata de 81% din celalalt grup, 84% au spus ca isi apreciaza viata (fata de 75%) si doar 12% s-au declarat nemultumite, fata de 20% in randul persoanelor conectate la reteaua sociala.
La sfarsitul experimentului, membrii grupului deconectat de la Facebook au afirmat ca au avut o viata sociala mai bogata si mai putine dificultati de concentrare.
"In loc sa ne concentram pe ce avem nevoie, avem, din nefericire, tendinta sa ne concentram pe ceea ce au altii", spun autorii studiului.
Mai multe sondaje arata ca danezii ar fi unul dintre popoarele cele mai fericite din lume.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
nefericirea in cazul FB este ca deobicei ne uitam de la birou/acasa si astfel luam la cunostinta "ce mai fac altii" - iar lumea pune preponderent lucrurile bune pe FB (concedii, relatii fericite, poze frumoase, citate inspirationale), nu si pe cele rele (cati scriu pe FB ca si-au pierdut jobul, ca nu au cu ce plati intretinerea, ca nu se inteleg cu sotul/familia, ca nu ii asculta copiii etc). astfel se ajunge ca prin comparatie multi sa considere ca viata lor este plictisitoare in comparatie cu a altora, si astfel sa fie nefericiti
studiul este vechi, sau cel putin tema sa. am citit ceva asemanator prin 2007-2008, cand FB era inca ceva nou si cu multi mai putini utilizatori ca astazi