Problema de matematica, ce face parte dintr-un test la care au participat elevii australieni de la Liceul Shelford Girls' Grammar din Melbourne, a ajuns sa fie discutata pe internet de utilizatorii din intreaga lume, noteaza telegraph.co.uk.

Solutia problemei de matematicaFoto: Captura YouTube

Iata care este problema:

O moneda de 50 de centi are 12 laturi cu lungime egala. Daca doua monede de 50 de centi sunt asezate una langa cealalta, unindu-si laturile, care este masura unghiului format intre acestea?

Variantele de raspuns date problemei sunt: A. 12 B. 30 C. 36 D. 60 E. 72

Daphne Fourniotis, eleva la Liceul Shelford Girls' Grammar din Melbourne, a declarat ca "problema este foarte diferita de cele pe care le-au studiat la clasa" si ca, sub stresul examenului, a considerat ca "este formulata ambiguu si data pentru a crea confuzie." Un alt elev a spus ca "examenul a fost gandit pentru a ne pacali, niciunul dintre noi nu a fost pregatit pentru acest lucru," scrie theage.com.au.

Ajunsa pe internet, problema a starnit reactii de indignare in randul utilizatorilor Twitter:

Profesorul australian de matematica Graeme Newman a declarat pentru The Age ca problema nu a fost facuta pentru a ii incurca pe elevi si ca acestora le-ar fi fost usor sa vada ca raspunsul corect este 60, daca s-ar fi gandit sa traseze laturile triunghiurilor.

Iata de ce: