In partea a doua a filmului produs de regizorul Robert Zemeckis in anul 1989 ,"Back to the Future II", Marty McFly (interpretat de Michael J. Fox) calatoreste in viitor, in data de astazi, 21 octombrie 2015, impreuna cu Doctorul Emmett Brown (personajul interpretat de Christopher Lloyd) pentru a isi salva viitorul fiu de inchisoare, conform wikipedia.org.

Back to the Future IIFoto: captura Google

Asadar astazi avem ocazia sa comparam prezentul nostru cu felul in care si l-au imaginat atat Robert Zemeckis, cat si Bob Gale, in 1989 cand au scris scenariul filmului.

"Am urat dintotdeauna - si nu imi sunt nici acum pe plac - filmele in care este ilustrat viitorul indepartat. Sunt imposibil (de conceput) si cred ca intotdeauna exista cineva care tine cont de cum se petrec lucrurile in realitate", declara Robert Zemeckis in cartea "Back to the Future: The Ultimate Visual History", scrisa de Michael Klastorin si Randal Atamaniuk cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la lansarea primului film (1985), conform cnn.com.

Cu aceasta ocazie, Michael J. Fox a facut publica o scrisoare prin care lanseaza o noua provocare: Cum va imaginati lumea in 30 de ani de acum incolo? Scrisoarea sa se axeaza, in special, pe subiectul progresului tehnologic pentru tratarea bolii Parkinson. In acest sens, Casa Alba a organizat o serie de conversatii online pe tema dezvoltarii tehnologiei, la care participa inovatori din toata lumea, scrie theguardian.com in sectiunea live dedicata acestei aniversari.

Pana atunci, The Telegraph a realizat o lista cu opt predictii ale filmului care s-au dovedit corecte. Printre ele: tableta, casca de realitate virtuala, hoverboard-ul sau apelurile video.

Utilizatorii platformelor sociale posteaza mesaje cu ocazia aniversarii, desi unii dintre acestia nu au avut ocazia sa vada seria de filme "Back to the Future".

Pentru cei care nu au vazut filmul inca, iata cum arata trailerul oficial al filmului "Back to the Future II":

In videoclipul de mai jos sunt ilustrate reactiile celor care sunt prea tineri pentru a fi familiarizati cu aceasta serie de filme.