Pasagerii unei curse de linie operate de American Airlines i-au huiduit pe asistentii de zbor dupa ce acestia au dat jos din avion o femeie in lacrimi, fara un motiv evident, relateaza Washington Post.

Incident intr-un avion American AirlinesFoto: Captura YouTube

O parte a incidentului a fost inregistrata cu telefonul de unul dintre pasageri. In imagini poate fi vazuta Tiana Fough, rugandu-se de un membru al echipajului care ii spune sa se dea jos din avion. Din inregistrare nu reiese care sunt motivele.

Fough povesteste ca in timp ce astepta pe culoar sa se aseze, a inceput sa schimbe cateva cuvinte un alt pasager aflat in fata ei, iar la scurt timp dupa a auzit un asistent de zbor tipand la ea.

Pasagera povesteste ca asistentul de zbor a tipat: "Stai acolo. Ti-am cerut de 3 ori". Fough a intrebat ce se intampla, raspunzandu-i-se: "Poti sa cobori din avion. Te dau acum jos din avion".

Fough sustine ca, desi asistentul de zbor purta o camasa inchisa pana sus si insigna cu aripi a echipajului de zbor, nu purta ecuson cu numele sau uniforma imbracata de ceilalti asistenti de zbor. Ea spune ca l-a intrebat cum se numeste, insa a refuzat sa spuna, plecand si adresandu-i un "Du-te" expeditiv.

Ajunsa pe locul sau, Fough a inceput sa suspine in timp ce pasagerii din jur au incercat sa o incurajeze. Intre timp, la fata locului a reaparut barbatul care ar fi inceput sa deschida compartimentele pentru bagajele de mana din zona locului ei, intreband: "Unde ti-e geanta? Cobori din avion. Te dau jos din avionul asta."

Restul incidentului a fost inregistrat de un pasager aflat pe scaunul din spatele victimei.

O asistenta de zbor a venit in sprijinul colegului ei: "Tiana? Fough? Acesta este numele tau de familie? Trebuie sa cobori."

Femeia raspunde evident afectata, incepand sa planga: "De ce sunteti asa de rai cu mine? Nu am facut nimic."

Tiana Fough s-a ridicat si a parasit aeronava. Unii pasageri au inceput sa critice compania, indignati de ce se intampla - "Sunteti seriosi?", "E ultima oara cand zbor cu American" si "Rusine Amenrican!" - iar apoi, au inceput sa huiduiasca echipajul.

Barbatul care a realizat inregistrarea povesteste ca ea are o calitate atat de proasta pentru ca si-a tinut telefonul aproape de piept, de teama sa nu fie prins de asistentul de zbor care parea "gata sa mai dea afara niste oameni".

Tiana Fough povesteste ca inca nu intelege ce s-a intamplat, dar ca asistentul de zbor i-a spus ca i-ar fi cerut de mai multe ori sa faca loc pe culoar pentru un alt pasager. Fough sustine insa ca erau patru oameni intre ei si ca nu l-a auzit pana nu a inceput sa strige.

Mai multi pasageri ai zborului si-au manifestat ulterior sprijinul fata de femeie, iar un pasager povesteste ca multi dintre ei l-au abordat pe pilot dupa aterizare pentru a se plange de ce s-a intamplat.

Potrivit acestui pasager, pilotul i-a spus ca a femeia ar fi adresat cuvinte urate unui alt asistent de zbor. Insa Fough sustine ca nici macar nu a intrat in contact cu acea persoana.

Tiana Fough crede ca, in realitate, a fost aleasa arbitrar sa fie scoasa din avion pentru a elibera locul, adaugand ca un barbat s-ar fi asezat pe scaun imediat ce l-a eliberat.

"E destul de mare coincidenta ca sunt atacata verbal fara motiv, si apoi, dintr-o data, un alt tip primeste locul meu", a declarat femeia.

American Airlines arata intr-un email trimis Washington Post ca incidentul a fost solutionat: "Am luat legatura cu pasagerul si ne-am cerut scuze".

Fough precozeaza ca a fost contactata de companie care i-a oferit un voucher in valoare de 250 de dolari, iar apoi, cand femeia a spus ca nu il va folosi niciodata, i-au oferit direct aceasta suma. Fough se declara insa nemultumita de recompensa si se gandeste ce cale sa urmeze.