Un tweet publicat recent a readus la lumina zilei un sfat al marelui filosof german Arthur Schopenhauer care se poate aplica foarte bine pentru evitarea trollilor, in epoca internetului, scrie Slate.fr.

Schopenhauer.Foto: Wikipedia

"Arta de a nu citi este foarte importanta. Ea consta in a nu fi interesat de tot ceea ce atrage atentia publicului la un moment dat. Cand un pamflet politic sau religios, un roman sau o poezie produc mare zgomot, reaminti-va ca oricine scrie pentru prosti nu va duce niciodata lipsa de cititori. Pentru a citi carti bune, conditia prealabila este sa nu pierzi timpul citindu-le pe cele proaste, deoarece viata e prea scurta".

In "Cititul si cartile", Schopenhauer se intreaba: ne hranesc cartile mintea sau ne impiedica sa gandim prin noi insine? O intrebare usor de transpus la declaratiile voit provocatoare ale unor personalitati sau ale trollilor, acesti internauti pe care ii definim ca "cei care posteaza repetat mesaje neplacute si susceptibile sa provoace furia interlocutorilor lor, din simpla dorinta de a posta".