Un japonez in varsta de 105 ani a stabilit un nou record mondial pentru cel mai in varsta sprinter, finalizand competitia de 100 de metri in cadrul concursului Masters Athletics Autumn Competition din Kyoto, Japonia. Acesta a reusit sa isi doboare recordul personal inregistrat anul trecut, la varsta de 104 ani, cand a participat la competitia Asia Masters Athletics Championships din Kitakami.

Hidekichi Miyazaki Foto: Captura YouTube

Hidekichi Miyazaki s-a nascut in data de 22 septembrie 1910 si a inceput sa alerge abia la varsta de 90 de ani, la vremea cand multi dintre prietenii cu care obisnuia sa joace Go au decedat, conform guinnessworldrecords.com.

Anul acesta Miyazaki si-a aniversat ziua de nastere participand la competitia de 100 de metri, la care a reusit sa scoata timpul de 42,22 de secunde.

"Scopul meu a fost sa obtin astazi un timp mai bun, 35 de secunde. Mi-au dat lacrimile de ciuda ca nu am fost intr-o stare mai buna si nu sunt multumit de performanta mea de astazi, dar sunt bucuros ca am reusit sa trec linia de sosire," a declarat acesta pentru telegraph.co.uk.

Intrebat care este secretul sau, Miyazaki a raspuns ca se antreneaza zilnic, mananca cu moderatie si mesteca foarte bine mancarea. "Doctorii au fost surprinsi de conditia mea fizica. Secretul este sa ai o stare de sanatate cat mai buna," a adaugat acesta.