Paul Houle, in varsta de 17 ani din Cape Cod, Massachusetts, a observat ca are dureri in capul pieptului in timpul antrenamentelor de fotbal, timp in care ceasul Apple, care masoara bataile inimii, ii arata o rata de 145 de batai pe minut.

Tim CookFoto: Agerpres/AP

Tanarul a observat ca rata ramane neschimbata chiar si la cateva ore dupa incheierea antrenamentului: "Dupa antrenament am mers acasa sa dorm si am observat ca rata este tot de 145 de batai pe minut. Daca ceasul Apple nu imi semnala acest lucru, cel mai probabil ca nu as fi facut nimic in acest sens," a declarat baiatul.

Paul Houle a mers la doctor pentru a descoperi ca are insufiecienta cardiaca, insuficienta renala si insuficienta hepatica, o conditie medicala declansata de antrenamentul extrem ce face ca tesutul muscular sa elibereze substante toxice in organism.

Afland de povestea acestuia, Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a fost profund impresionat, oferindu-i tanarului un iPhone si ocazia sa faca un stagiu de practica in cadrul companiei Apple, informeaza qz.com.