O chinezoiaca suspectata ca a furat un diamant in valoare de aproape 300.000 de dolari in capitala thailandeza Bangkok, a fost supusa unei proceduri medicale in urma careia piatra pretioasa i-a fost scoasa din intestine, au anuntat oficiali thailandezi luni, relateaza Mediafax citand BBC News.

Femeia a inghitit diamantul cu scopul de a-l scoate ilegal din tara.

Ea a furat joi diamantul de sase carate, pe care l-ar fi inlocuit cu unul fals, la un targ de bijuterii.

Insa a fost depistata in inregistrari ale unor camere de securitate de la targ, iar ulterior a fost arestata pe Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.

Femeia a fost identificata ca fiind Jiang Chuliang, in varsta de 39 de ani, potrivit unui ofiter de rang inalt din cadrul politiei thailandeze, Sanit Mahataworn, citat de DPA.

Un barbat care calatorea impreuna cu ea a fost, de asemenea, arestat, potrivit postului britanic.

Politia a anuntat ca femeia a negat initial orice implicare, dar o radiografie a aratat ca diamantul se afla in corpul ei.

Dupa ce mai intai i s-au administrat laxative, fara rezultat, piatra pretioasa a fost extrasa din corpul femeii printr-o colonoscopie.

Sanit Mahathavorn a declarat, citat de ziarul Bangkok Post, ca procedura a durat aproximativ 12 minute, iar femeia se afla in recuperare la spital.

Diamantul urma sa fie inapoiat proprietarului, iar Jiang Chuliang sa fie predata politiei dupa perioada de recuperare, potrivit DPA.