Lydia Sebastian din Marea Britanie a luat scorul maxim la testul de inteligenta Mensa, depasindu-i pe Albert Einstein si Stephen Hawking, conform cnn.com.

Lydia SebastianFoto: captura Google

Inspirata de emisiunile televizate de testare a inteligentei, fetita de numai 12 ani din Essex a decis sa isi testeze inteligenta in cadrul testelor Mensa, organizatia internationala de testare IQ.

Lydia Sebastian a finalizat testul cu scorul de 166, acesta fiind punctajul maxim pentru persoanele de pana in 18 ani, intrecandu-i astfel pe Albert Einstein si Stephen Hawking, despre care se spune ca ar fi obtinut 160 de puncte, conform mirror.co.uk.

"Testul a constat in rezolvarea de probleme de logica si diagrame, si a durat 2 ore si jumatate. Am fost foarte emotionata si am crezut ca imi va fi foarte greu, dar pe masura ce am inceput sa rezolv exercitiile mi-a fost un pic mai usor decat am anticipat. Tot ce am de gand sa fac acum este sa lucrez din greu si sa vad pana unde pot ajunge. Singura persoana care ma poate provoca sunt eu insami," a declarat Lydia Sebastian intr-un interviu pentru cnn.com.

Interviul poate fi vizualizat aici.