Cei doi barbati care sustin ca au descoperit un tren blindat nazist care ar fi fost ingropat la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial la Walbrzych, in sud-vestul Poloniei, au prezentat o imagine a ce ar fi fost obtinuta cu un radar ce scaneaza subsolul.

Imagine radar ce ar prezenta galeria in care este ascuns presupusul tren nazist incarcat cu comoriFoto: xyz-spolkacywilna.pl

Pewebsite-ul companieidetinute de cei doi a fost postata o imagine ce obtinuta cu un radar GPR KS-700, ce ar prezenta o sectiune 3D de sol cu o galerie vizibila, inclinata, ce ar ajunge la adancimea de 50 de metri.

Polonezul Piotr Koper, alaturi de germanul Andreas Richter au iesit din anonimat vineri cand au afirmat ca au dovezi clare ale existentei trenului. Aceasta a fost prima aparitie publica a celor doi barbati, care pana in prezent au comunicat doar prin intermediul avocatilor lor.

Ei au spus ca informatiile despre descoperirea comunicata de ei autoritatilor au fost scapate in media din institutiile publice.

Directorul pentru conservarea monumentelor din Polonia, Piotr Zuchowski, s-a declarat la sfarsitul lunii august convins in proportie de "99%" de existenta "trenului nazist", a carei recenta descoperire a starnit emotie in randul opiniei publice, dar si al vanatorilor de comori.

Guvernul polonez i-a avertizat pe cautatorii de comori ca trenul nazist care a fost descoperit langa un oras din sud-vestul tarii ar putea fi minat si ar putea contine materiale periculoase