Un cuplu din Republica Moldova ce a zburat in Irlanda pentru a participa la o nunta a fost prins furand cheia usii de urgenta pentru a face o "gluma", informeaza Daily Mail.

Air Moldova are doar patru aeronaveFoto: Wikipedia / Pawel Kierzkowski

Larysa Markuslevska (41 de ani) si Anatolie Ilvitki (29 de ani) zburau cu Air Moldova spre Irlanda atunci cand au hotarat sa fure cheia de la usa de urgenta a aaeronavei.

Cheia a fost recuperata doar cand cei de la oficialii securitate au fost nevoiti sa-i perchezitioneze.

La tribunal s-a declarat ca in cazul in care cheia nu era gasita, avionul nu putea pleca in urmatorul zbor, iar compania aeriana ar fi suferit o pierdere de 30.000 de euro.

Ilvitki, cel care a iesit din avion cu cheia in bagaj i-a declarat avocatului sau ca " a baut destul de mult pe durata zborului". In plus, acesta ar fi facut asta doar ca pe o gluma.

Markuslevska a declarat tribunalului ca "nu-si mai aduce aminte mare lucru din ceea ce s-a intamplat" .

Judecatorul a decis ca cei doi sa doneze 250 de euro fiecare catre o fundatie de caritate pentru cei cu boli neuro-motorii, cuplul scapand astfel de urmarirea penala.

Air Moldova are doar patru aeronave, doua Airbus A320-200 de 170 de locuri si doua avioane braziliene Embraer E-190 de 114 locuri.

In luna mai, o defectiune la aeronava a companiei Air Moldova a dat peste cap programul curselor operate de transportatorul national.