​Entuziastii spun ca este "car in a bag" (masinuta din rucsac), iar scepticii spun ca e un skateboard modernizat care nu aduce mai nimic nou. Este inventia unui inginer japonez de 26 de ani care propune o placuta de marimea unui laptop ce incape intr-un rucsac si cu care te poti deplasa la viteze de maxim 10 km/h. Micutul mijloc de transport se incarca la priza si ar trebui sa coste cam 800 de dolari daca va iesi pe piata.

WalkcarFoto: Captura YouTube

Reuters relateaza despre creatia inginerului Kuniako Sato de la Cocoa Motors care propune o placa incarcabila la priza numita WalkCar ce poate fi folosita ca mijloc de transport pe distante mici.

Desi e prezentata ca fiind "car in a bag" (masinuta din rucsac), placa ce dispune de motoras electric seamana mult cu un skateboard. Incarcarea dureaza trei ore, iar WalkCar poate fi folosita de persoane cu maxim 120 kg si autonomia este de 12 km. Curbele pot fi luate lasand greutatea pe directia dorita.

Gadgetul numit WalkCar cantareste trei kilograme si porneste cand te urci pe el, oprindu-se automat cand te dai jos. Creatorul sau spera sa stranga bani pe site-ul Kickstarter pentru a introduce terminalul in productia de serie, iar pretul estimat este de 800 de dolari.

Nu e de mirare ca inginerul Kuniako Sato prezinta inventia ca fiind una de referinta in istoria deplasarii urbane, fiindca pentru prima oara iti poti duce in rucsac mijlocul de deplasare. Multi spun insa ca vorbim de un lucru prea putin viabil, nepractic si lent.