Timothy Lance Lai, profesor la un liceu din California, a dezvoltat o aplicatie prin care isi ajuta elevii sa triseze. Prin intermediul aplicatiei, Lai reusea sa intre in sistemul de notare al scolii cu datele de autentificare ce apartineau mai multor cadre didactice pentru a schimba notele elevilor. Tot prin intermediul aplicatiei profesorul le furniza elevilor materialele de testare si evaluare pentru mai multe discipline, informeaza arstechnica.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ofiterii departamentului local de politie au declarat ca au luat la cunostinta de aceste fapte inca din iunie 2013, cand unul dintre profesorii liceului Corona Del Mar a anuntat conducerea scolii ca cineva a intrat in sistemul de notare, modificand notele elevilor sai. De asemenea, in ianuarie 2014 cativa elevi au fost exmatriculati pentru ca au fost prinsi instaland aplicatia dezvoltata de Lai pe calculatoarele liceului Corona Del Mar.

In timpul anchetei efectuate la acea vreme unul dintre elevi a declarat ca profesorul Timothy Lance Lai i-a cerut in mod repetat sa instaleze aplicatia pe computerele ce apartineau laboratoarelor de Chimie, Istorie, Limba Spaniola si Limba Engleza. La momentul exmatricularii elevilor profesorul fusese dat disparut, fiind ulterior arestat pe Aeroportul International din Los Angeles, in luna octombrie a anului trecut.

Anchetatorii suspecteaza ca incepand cu luna aprilie a anului 2012 circa 150 de elevi au apelat la serviciile tanarului profesor, iar potrivit biroului de avocatura care se ocupa de acest caz, Lai a schimbat notele pentru 19 elevi numai in anul 2013.

Timothy Lance Lai a pledat vinovat pentru infractiunea de frauda informatica si furt de date, si a fost condamnat saptamana aceasta la 1 an de inchisoare si alti 5 ani de inchisoare cu suspendare, tinut sub supraveghere.