Lexus, divizia premium a Toyota, a prezentat la Barcelona un concept de hoverboard (skateboard cu levitatie magnatica), Japonezii au lucrat 18 luni la proiectul care a fost dificil din punct de vedere tehnic, compania fiind de mai multe ori pe cale sa renunte. Lexus nu are de gand sa produca in serie acest skateboard.

Skateboard LexusFoto: Lexus

Skateboard-ul functioneaza cu tehnologia de levitatie magnetica folosita si la celebrele trenuri Maglev si utilizeaza superconductori de nitrogen lichid raciti la aproape -200 de grade. In contact cu o suprafata magnetica, skateboard-ul pluteste la cativa centrimetri de sol.

Lexus a lucrat un an si jumatate la proiect si demonstratiile si filmarile au fost facute intr-un spatiu inchiriat la Barcelona, fiindca skateboard-ul "plutitor" poate fi folosit doar pe suprafete speciale unde sunt instalati sute de magneti.

Suprafata magnetica speciala (peste 200 de metri) a fost transportata de la Dresda la Barcelona de catre Evico, compania germana partenera a Lexus la acest proiect.

Nu este primul astfel de skateboard, insa este primul construit de o companie mare cunsocuta. Un startup american numit Arx Pax a obtinut peste jumatate de milion de dolari anul trecut si a construit un skateboard numit Hendo care se incarca in maxim doua ore si poate functiona 10-15 minute pana se consuma bateriile.

Lexus nu va produce in serie hoverboard-ul, ci e parte a campaniei de promovare a modelului de performanta GS F,