Doua studii efectuate in ultimii ani, si despre care s-a scris la sectiunea de sanatate a blogului nytimes, aduc argumente puternice pentru a incuraja oamenii sa ia atitudine impotriva sedentarismului.

Statul pe scaunFoto: Captura YouTube

Unul dintre studii arata ca miscarea incetineste procesul de imbatranire al celulelor, iar celalalt arata ca statul in picioare la birou poate aduce o multime de avantaje ce tin de controlul greutatii, circulatia sangelui si buna dispozitie.

Cu toate acestea, cei mai multi oameni stau pe scaun pe durata intregii zile, incepand cu cele minim 8 ore de stat la birou.

Studiile efectuate anterior arata care sunt riscurile la care ne supunem stand prea multe ore inactivi, din punct de vedere fizic, la birou, si anume riscul crescut de a dezvolta diabet zaharat, predispozitia pentru aparitia bolilor de inima si a afectiunilor osoase, precum si pentru bolile sistemului circulator, scrie well.blogs.nytimes.com.

Care este explicatia care sta la baza afirmatiilor facute de oamenii de stiinta in privinta consecintelor nefaste ale sedentarismului aflam din videoclipul de mai jos, produs de canalul de youtube TedEd, scrie openculture.com.

Citeste si: