O femelă panda ce trăiește într-un parc de animale din Hong Kong a împlinit ieri 37 de ani și, cu această ocazie, a stabilit două recorduri mondiale. Femela panda, numită Jia Jia, deține titlurile de "cel mai vechi exemplar panda ținut în captivitate în întreaga istorie” și "cel mai în vârstă urs panda care trăiește în captivitate," conform Guinness World Records, scrie foxnews.com.

Femela Panda Jia JiaFoto: Captura YouTube

Vârsta de 37 de ani a ursoaicei este echivaletă cu 111 ani umani, potrivit oficialilor organizației Guinness World Records.

Jia Jia locuiește împreună cu cea de-a doua ”cea mai în vârstă femelă panda din lume”, pe numele său An An, care urmează să împlinească 29 de ani.

"Ursul panda gigant este, fără îndoială, o specie pe cale de dispariție. Datorită îngrijirii pe care a primit-o în ultimii 16 ani de când trăiește în grădina Ocean Park din Hong Kong, Jia Jia a reușit să stabilească recordul mondial pentru longevitate", a declarat Blythe Fitzwiliam, reprezentant Guinness World Records.

Recordul anterior pentru longevitate era deținut de Dudu, o femelă panda născută în anul 1962, care, înainte să moară, la vârsta de 36 de ani, și-a petrecut cea mai mare parte din viață în grădina zoologică Wuhan Zoo din orașul chinezesc Chengdu.

Jia Jia, colega sa An An și alți doi urși panda au sărbătorit acest eveniment cu un tort de înghețată, împreună cu îngrijitorii lor și alți invitați.