A fost inventată cea mai scumpă cască de pilot pentru cel mai avansat avion de luptă construit vreodată. Casca, estimată la costul de 400,000 de dolari, este concepută special pentru a lucra in sincronizare cu cel mai complex sistem de armament al aparatului de zbor F-35 Lightning II, scrie thenextweb.com.

Casca pilotFoto: Captura YouTube

Pentru a pilota acest aparat de zbor, conceput pentru a ateriza pe verticală, era nevoie de o cască de protecție care să se ridice la aceleași standarde tehnologice ale navei de luptă.

Casca HMDS (F-35 Gen III Helmet Mounted Display System), concepută de compania Rockwell Collins, are un sistem de afișare ce furnizează datele importante pentru pilot pe durata unui zbor, precum altitudinea, viteza, direcția, poziția și diferite notificări de sistem, însă cea mai importantă caracteristică a acesteia este faptul că permite pilotului să vadă ce se află dincolo de pereții aparatului de zbor.

Alte caracteristici includ faptul că este ușoară și confortabilă, este dotată cu senzori de vizibilitate pe timpul nopții și ajustare a focalizării, are un sistem de reducere a zgomotului din exterior și unul ce oferă protecție vizuală, și poate să afișeze concomitent două ferestre cu conținuturi vizuale diferite.

În videoclipul de mai jos pilotul Billie Flynn descrie avantajele pe care le oferă casca HMDS (F-35 Gen III Helmet Mounted Display System).