Organizatorii celei de-a XXIII-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala au anuntat pentru ultima zi a manifestarii intrarea in cursa pentru stabilirea a altor doua recorduri mondiale si includerea lor in Guinness Book, cu cea mai mare spada ornamentala ridicata intr-un festival medieval, Spada Titanilor, si cel mai mare covrig rotund realizat intr-un festival medieval, dFestFeenumit Hrana uriasilor, informeaza Agerpres.

Vineri, Festivalul Sighisoara Medievala XXIII a reusit arborarea pe Turnul cu Ceas a celui mai mare drapel confectionat in timpul unui festival medieval, de peste 25 de metri, care a fost cusut de partenerele de viata ale cavalerilor care participa la festival, cu o noapte inainte.

Alaturi de cele doua tentative de intrare in Cartea Recordurilor, duminica va fi gata si masca Vraciului Vindecator, care va masura peste 5 metri in inaltime si 3 metri in latime, cu care organizatorii doresc sa doboare un record national pentru cea mai mare masca populara din tara.

Festivalul Sighisoara Medievala XXIII se deruleaza sub genericul 'Menestreli si Trubaduri - 5 secole de muzica si teatru medieval', iar la acesta participa peste 300 de artisti din Romania, Ungaria si Bulgaria.

Pe parcursul manifestarii, in Cetatea Medievala au loc turniruri cavaleresti, scoli de dans medieval, de scutieri, scoala micilor cavaleri, farse medievale, animatie pe picioroange si concerte de muzica medievala si proiectii de filme in memoriam Sergiu Nicolaescu.

Sighisoara Medievala XXIII se va incheia duminica seara, la ora 23,00, cu un foc de artificii si cu o retragere cu torte.