Un pian realizat din sârmă ghimpată, ce provine din zona demilitarizată care desparte Coreea de Nord și Coreea de Sud, a fost făcut pentru a marca 70 de ani de eliberarea Coreei de sub dominația japoneză, informează bbc.com.

PianFoto: Captura YouTube

Instrumentul, comandat de Ministerul Unificării din Coreea de Sud, va fi expus la Muzeul de Artă din Seul cu ocazia acestei aniversări.

Numit "pianul unificării", instrumentul folosește sârmă ghimpată, în loc de corzi obișnuite de pian, pentru a produce un sunet unic.

Pianul a fost produs de artiștii grupului muzical GongMyong, care înseamnă în coreeană "rezonanță", și a fost realizat pe parcursul mai multor luni, timp în care muzicienii au colectat sârma ghimpată de la o bază militară din zona tampon ce desparte Peninsula Coreeană în cele două părți egale.

Ideea de a construi un pian din sârmă ghimpată îi aparține lui Lee Seong-ha, inițiatorul proiectului, care a declarat că a fost inspirat de coroana de spini realizată din sârmă ghimpată pe care a primit-o Papa ca simbol al păcii, cu ocazia vizitei sale în Coreea de Sud în 2014.