Associated Press, în parteneriat cu compania britanica Movietone, a lansat un milion de minute de știri istorice pe două canale YouTube. Colecția cuprinde 550.000 de povești video care datează din 1895 și până în prezent și se pretinde a fi cel mai mare upload de conținut de știri istorice de pe YouTube.

AP VideoFoto: Captura YouTube

AP spune într-un comunicat de presă, citat de The Guardian, că cele două canale vor acționa ca o enciclopedie pentru a oferi "o perspectiva unica asupra celor mai importante momente ale istoriei moderne."

Colectia înregistrează momente, oameni și evenimente care au modelat lumea: imagini de la cutremurul din San Francisco din 1906, bombardarea Pearl Harbor din 1941, discursul lui Benito Mussolini din 1931, președintele american George W. Bush care se fereste cand un barbat aruncă cu un pantof spre el în timp ce vorbea la o conferință cu prim-ministrul Irakului, în 2008.

Exista si celebritati, inclusiv Charlie Chaplin și soția sa Paulette Goddard în luna de miere în 1936 si Marilyn Monroe la Londra în 1950.