O școală din Arabia Saudită a primit o amendă de 25.000 de dolari pentru că administratorul școlii a decis să picteze un curcubeu pe clădire, iar autoritățile au considerat că este un semn ce reprezintă comunitatea LGBT, conform buzzfeed.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Știrea a fost publicată pe contul de Twitter al unei agenții ce susține legile religioase arabe, fiind asociat cu Comisia pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor. Imaginile publicate pe acest cont arată că pereții instituției au fost revopsiți în urma acuzațiilor făcute de autorități administratorului școlii.

Incidentul nu a fost menționat în presa locală, însă editorul unuia dintre cele mai importante canale de televiziune din Arabia Saudită, Saeed Matooq, a preluat și publicat imaginea școlii pictate în culorile curcubeului pe contul său de Twitter, luând în derâdere opiniile autorităților: "Aceasta este o scoală pictată normal. Autoritățile au declarat că este un semn al susținerii homosexualității, au format un comitet și au decis să șteargă culorile. Întrebarea mea este următoarea: ce lucru a apărut mai întăi, curcubeul sau homosexualitatea?"

Homosexualitatea este interzisă prin lege în Arabia Saudită, iar persoanele homosexuale sunt pedepsite prin flagelare, Arabia Saudită fiind printre țările ce aplică cele mai dure pedepse pentru persoanele ce fac parte din comunitatea LGBT.

Potrivit unui raport al Departamentului din SUA privind drepturile omului, în iulie 2014 un bărbat de 24 de ani a fost condamnat la 450 de lovituri de bici și trei ani de închisoare pentru că a flirtat cu alți bărbați pe Twitter și alți 35 de oameni presupuși a fi homosexuali au fost arestați în luna aprilie a acestui an în orașul Jeddah.