A ales poligamia pentru a asigura apa potabila pentru intreaga familie

de G.T.     HotNews.ro
Vineri, 17 iulie 2015, 9:41 Magazin


Într-un sat din vestul Indiei poligamia este soluția pe care mule familii o adoptă pentru a obține apă potabilă, conform cnn.com.

Deși poligamia este ilegală în India, astfel de aranjamente nu sunt rare în satele în care nu există apă curentă. Singura soluție pentru a face față atât responsabilităților de casă, cât și aprovizionării cu apă de la o sursă aflată la o distanță de 12 ore de mers, este adoptarea poligamiei.

Aceasta este și cazul lui Sakharam Bhagat și a celor trei soții ale sale. ”Trebuia să mergem mult pe jos pentru a aduce apă. Când cei 6 fii ai mei erau mai mici, nu ne puteam descurca, nu îi puteam lăsa singuri,” declară bărbatul pentru cnn.com.

Disperarea bărbatului l-a condus să aleagă o soluție mai puțin obișnuită pentru a asigura strictul necesar întregii familii. ”S-a căsătorit cu celelalte două soții numai din nevoia de aprovizionare cu apă”, declară prima soție pentru cnn.com. Pe acestea le numește ”soțiile care aduc apă”, întrucât aceasta este singura lor responsabilitate, a adăugat aceasta.

”A trebuit să fac ceea ce am făcut pentru a asigura apă pentru întreaga familie”, declară Sakharam Bhagat. Fiind văduve, cele două soții care aduc apă s-au declarat mulțumite de acest aranjament, întrucât aveau nevoie de adăpost și mâncare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6303 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  DACĂ NU ÎNVAȚĂ DE LA FILOSOFII CHINEZI (Vineri, 17 iulie 2015, 11:05)

  pointless man [utilizator]

  În timp ce Tsi-Gung călătorea prin ţările din nordul fluviului Han, el a văzut un bătrîn care lucra în grădina lui de zarzavat. Făcuse un şanţ de irigare. Cobora el însuşi în fîntînă, umplea o găleată cu apă, pe care o aducea în braţe şi o turna în şanţ. Deşi se ostenea foarte tare, avea puţin spor. Tsi-Gung îi zise: Există un procedeu care ţi-ar permite să umpli într-o zi o sută de şanţuri, fără să te oboseşti. Vrei să-l înveţi ? Grădinarul, care stătea aplecat, se ridică, îl privi în faţă şi îl întrebă: Cum vine asta ? Tsi-Gung spuse: Iei o bară de lemn îngreuiată la un cap şi uşoară la celălalt. În felul acesta poţi scoate apa din puţ cu foarte mult spor. Asta se numeşte o fîntînă cu cumpănă.
  Faţa bătrînului se roşi de supărare şi el spuse: L-am auzit pe învăţătorul meu spunînd: cînd un om foloseşte o maşină, ajunge să-şi facă toate treburile ca o maşină; cel care îşi face treburile ca o maşină ajunge să aibă o inimă ca o maşină, iar cel care are o inimă ca o maşină în piept îşi pierde simplicitatea. Acela care şi-a pierdut simplicitatea devine nesigur în mişcările sufletului său. Nesiguranţa în mişcările sufletului este ceva ce nu se împacă cu cinstea. Nu că n-aş cunoaşte lucrurile de care îmi vorbeşti, dar mi-ar fi ruşine să le folosesc.

  Marshall McLuhan, Galaxia Gutenberg, Editura Politică, pag.65-66


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by