Într-un sat din vestul Indiei poligamia este soluția pe care mule familii o adoptă pentru a obține apă potabilă, conform cnn.com.

Deși poligamia este ilegală în India, astfel de aranjamente nu sunt rare în satele în care nu există apă curentă. Singura soluție pentru a face față atât responsabilităților de casă, cât și aprovizionării cu apă de la o sursă aflată la o distanță de 12 ore de mers, este adoptarea poligamiei.

Aceasta este și cazul lui Sakharam Bhagat și a celor trei soții ale sale. ”Trebuia să mergem mult pe jos pentru a aduce apă. Când cei 6 fii ai mei erau mai mici, nu ne puteam descurca, nu îi puteam lăsa singuri,” declară bărbatul pentru cnn.com.

Disperarea bărbatului l-a condus să aleagă o soluție mai puțin obișnuită pentru a asigura strictul necesar întregii familii. ”S-a căsătorit cu celelalte două soții numai din nevoia de aprovizionare cu apă”, declară prima soție pentru cnn.com. Pe acestea le numește ”soțiile care aduc apă”, întrucât aceasta este singura lor responsabilitate, a adăugat aceasta.

”A trebuit să fac ceea ce am făcut pentru a asigura apă pentru întreaga familie”, declară Sakharam Bhagat. Fiind văduve, cele două soții care aduc apă s-au declarat mulțumite de acest aranjament, întrucât aveau nevoie de adăpost și mâncare.