Până în prezent toate dietele și sfaturile date de specialiștii în nutriție au adus în atenția publicului care sunt alimentele sănătoase și care sunt cele ce trebuie evitate. Majoritatea celor interesați de dietă știu care este necesarul zilnic de calorii pentru a avea o dietă echilibrată. Dar ce este, de fapt, o calorie?

Ce este o calorieFoto: Captura YouTube

Aflăm ce este o calorie, cum sunt obținute caloriile din alimente și cum sunt consumate de către organism din videoclipul de mai jos, conform gizmodo.com.

Cea mai simplă definitie dată pentru calorii este cantitatea de energie conținută de alimente, însă este bine de știut că pe etichetele produselor alimentare este menționată cantitatea de calorii conținută de alimente și nu cantitatea de energie pe care o obținem din acestea.

În acest sens, există diferențe între cantități egale de calorii în funcție de sursele din care sunt obținute, precum și între cantitățile de energie consumată pentru digestia unor alimente diferite. Spre exemplu, țelina necesită mai multă energie pentru procesul de digestie decât cartofii, așa încât vom rămâne cu o cantitate mai mică de energie din 100 de calorii obținute din țelină în comparație cu 100 de calorii obținute din cartofi.