Arta digitală a avut, în ultimii ani, o evoluție spectaculoasă, ce poate fi observată cel mai ușor în producțiile cinematografice. Videoclipul de mai jos dezvăluie secretele artei digitale folosite de studiourile de la Hollywood pentru conceperea siluetelor umane, cât mai apropiate de realitate, pe care le vedem în cele mai noi filme, conform gizmodo.com.

Arta digitalaFoto: Captura YouTube

Este vorba despre cel de-al doilea episod al producției ReForm, parte din The Creators Project, care conține informații cu privire la evoluția culturii vizuale contemporane și la cele mai recente tehnologii utilizate în cinematografie pentru crearea personajelor umane.

În clip apar șase artiști (Mark Hansen, R Luke DuBois, Kate Crawford, Jer Thorp, Fernanda Viegas și Martin Wattenberg) care discută despre ceea ce presupune o astfel de producție cinematografică și despre modul în care noile tehnici de artă digitală ne schimbă percepția asupra vieții.

”Nu este vorba numai despre a computeriza numere. Suntem atrași de acest lucru deoarece arată interesant, treptat ne dăm seama ce este și vrem să știm de unde a pornit, apoi cum funcționează; după aceea începem să ne întrebăm – ce spun toate acestea despre mine?”, declară Luke Dubois, artist, programator, compozitor, pasionat de structurile vizuale.