Un cuplu din Singapore a participat la o ședință foto, organizată cu ocazia nunții, cu o temă mortuară pentru ca moartea să nu mai fie considerată un subiect tabu, scrie bbc.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jenny Tay și Darren Cheng au ales moartea ca subiect pentru sesiunea foto organizată cu ocazia nunții lor, întrucât moartea joacă un rol central în viețile acestora, amândoi lucrând în domeniul serviciilor funerare. "Locurile noastre de muncă au avut o influență majoră în alegerea temei acestei sesiunii foto, pe care am vrut să o organizăm în același stil”, a declarat Jenny Tay, fiica patronului uneia dintre cele mai faimoase firme de pompe funebre din Singapore.

"Moartea este parte din viață și nu ar trebui să fie văzută ca un subiect tabu. Este important să vorbim despre moarte, întrucât este parte din viața fiecăruia dintre noi. În societatea asiatică moartea este descrisă, cel mai adesea, negativ. Noi sperăm să demistificăm acest tabu și să încurajăm oamenii să fie mai deschiși în privința discuțiilor pe marginea acestui subiect," a declarat doamna Tay pentru BBC.

În fotografii aceștia apar în diferite ipostaze lângă un sicriu alb, într-un parc acvatic din Singapore. "Ne-am dorit ca imaginile să nu fie morbide, așa că am ales să facem pozele într-un parc, nu într-un cimitir," a explicat doamna Tay.

Deși cuplul a primit reacții pozitive la postarea fotografiilor pe Facebook, doamna Tay a decis să nu le afișeze la petrecerea de nuntă, pentru ca oaspeții să nu le interpreteze gestul ca unul lipsit de respect. "Oamenii au opinii diferite și nu ne putem aștepta ca restul oamenilor să gândească la fel ca noi", a adăugat mireasa, care a decis să expună la nunta lor un set de fotografii pe tema asasinilor japonezi.