Nu trebuie să fii scriitor pentru a te apuca să scrii o carte. De beneficiile scrisului se poate bucura oricine, întrucât scrisul duce la o mai bună cunoaștere de sine, scrie psychologytoday.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iată care sunt cele 3 motive pentru a te apuca de scris:

1.Cercetările au demonstrat că scrisul este bun deoarece duce la conștientizarea gândurilor, iar acest lucru îmbunătățește starea de spirit și diminuează anxietatea. Nu trebuie să fii un scriitor pentru a te apuca de scris. Trebuie numai să îți așterni gândurile pe o hârtie, așa cum artiștii fac schițe. Cine știe, poate într-o zi aceste idei vor da naștere unui roman.

2.Scrisul ajută la clarificarea gândurilor. Pentru a demonstra beneficiile scrisului a fost făcut un experiment pe două grupuri de șomeri, concediați recent. Oamenii din grupul cărora li s-a spus să își noteze ceea ce gândesc și-au găsit mult mai rapid alt loc de muncă decât cei care nu și-au notat emoțiile și gândurile. Pe cei dintâi, scrisul i-a ajutat să își exprime părerile și să își clarifice gândurile, înțelegându-și mai bine situația, interesele și grijile pentru a se putea gândi la noi oportunități de muncă.

3. Scrisul îmbunătățește abilitățile de comunicare, devenind mai ușoară comunicarea emoțiilor și experiențelor în mediul social. Se poate observa foarte ușor că uneori, când oamenii își exprimă opiniile sau povestesc o întâmplare, se încurcă în cuvinte. Scrisul ne poate ajuta, în acest sens, în a ne exprima mai clar și a avea un fir narativ fluent.