Videoclipurile cu pisici au o serie de beneficii pentru sănătate, stimulând nivelul de energie, emoțiile pozitive și înlăturând sentimentele negative, potrivit unui studiu făcut de Universitatea din Indiana, Statele Unite ale Americii, scrie independent.co.uk.

Beneficiile vizionarii filmelor cu pisiciFoto: Captura YouTube

Circa 7.000 de persoane au luat parte la studiu prin completarea unui sondaj de opinie despre felul în care videoclipurile cu pisici le schimbă dispoziția. Studiul a fost publicat în revista Computers in Human Behaviour și răspândit pe internet, prin intermediul canalului de youtube Lil BUB, cunoscut pentru producțiile video cu faimoasa pisică.

Rezultatele studiului au fost folosite pentru a afla dacă videoclipurile cu pisici au același impact pozitiv precum terapia cu animale de companie și dacă spectatorii s-au simțit vinovați pentru că au pierdut timpul cu astfel de videoclipuri. Datele au arătat că oamenii s-au simțit mai puțin triști și că în urma vizionării le-a scăzut nivelul de anxietate, iar aceste aspecte au compensat vinovăția pentru timpul pierdut.

"Cu toții am vizionat videoclipuri cu pisici, însă există puține cercetări care să elucideze de ce petrecem timpul astfel ori ce efecte au astfel de videoclipuri asupra noastră. Însă, chiar dacă pierdem timpul în acest fel, suntem răsplătiți din punct de vedere emoțional”, declară Jessica Hall Myrick, profesoară la Universitatea din Indiana.