O broasca țestoasă a primit un set de roți pentru susținerea părții inferioare a carapacei sale, in urma unui accident suferit în Bristol săptămâna trecută. Noua proteză îi oferă un plus de viteză, conform mashable.com.

Broasca testoasaFoto: Captura YouTube

Touche și-a revenit rapid după operație, adaptându-se cu noua proteză alcătuita din roțile unei mașini de jucărie. Stăpâna sa declară că roțile o ajută pe Touche să se deplaseze mai rapid decât o făcea înainte de operație. ”Este clar că se bucură de noul său mod de deplasare, întrucât face ture în jurul grădinii ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat", spune Lisa Purnell.

Medicul veterinar care a condus operația a declarat că a luat această decizie pentru a îi oferi un suport părții inferioare a carapacei și a o ajuta să se deplaseze fără a se răni. "Roțile pot fi înlăturate pe viitor, dacă observam că Touche are destulă forță pentru a își susține carapacea, dar poate trăi la fel de bine cu noul sistem pentru tot restul vieții. Desigur că dacă alegem ultima variantă, va trebui să îi montăm un set de roți mai mari pe viitor, deoarece broaștele țestoase sunt în creștere până la vârsta de 15 ani, așa încât Touche își poate dubla mărimea în următorii ani”, a declarat medicul veterinar Sonya Miles.