Nu este prima oara cand aplicatia WhatsApp se dovedeste utila in deconspirarea unor planuri nu tocmai bine intentionate. De asemenea, cei de la FBI folosesc intotdeauna aplicatiile de chat ca surse de informatie, scrie Playtech.

De data aceasta, un grup de 16 barbati a fost arestat pentru complotarea unui atac terorist asupra Belgiei. Autoritatile belgiene sustin ca au colaborat cu cele americane pentru a monitoriza mesajele de pe WhatsApp ale suspectilor. Acestia faceau parte din grupul jihadist Cecen, care opereaza in Belgia, noteaza ArsTehnica.

Aplicatia asigura criptare end-to-end pentru mesajele sale inca din noiembrie, cu ajutorul sistemului TextSecure. In teorie, daca TextSecure ar fi fost activat, continutul mesajelor teroristilor ar fi fost foarte greu de citit. Protocolul schimba incontinuu codurile de criptare. Totusi, nu e sigur daca mesajele au fost criptate sau nu, mai ales pentru ca sistemul nu este suportat de WhatsApp pentru iOS, iar mesajele de grup si imaginile nu sunt suportate de versiunea pentru Android.

Chiar daca o parte din mesaje au ramas protejate, este posibil ca FBI sau NSA sa fie adunat date cu ajutorul serverului. Acele date ar fi putut fi utilizate pentru a stabili legaturile dintre suspecti si grupul de teroristi, ceea ce a permis autoritatilor sa ii supravegheze mai atent, potrivit Playtech.

Citeste pe Playtech:

Apple are explicații pentru orice, inclusiv pentru bateria prea mică din iPhone

Chinezii ar putea face primul telefon cu ecran 4K

Printr-un update, Google Maps a devenit mult mai util pe iPhone