Kenlissia Jones, în vârstă de 23 de ani, a fost acuzata de crimă în SUA, după ce un asistent social a spus politistilor că a luat pastile pentru terminarea sarcinii, desi avocatii susțin că învinuirile aduse nu sunt în acord cu legile statului, conform theguardian.com

Kenlissia Jones de 23 de ani se afla intr-o inchisoare in Georgia în baza acuzațiilor de crimă și posesie a unui medicament periculos. Ea a fost arestată sâmbătă, după ce un angajat al serviciilor sociale a chemat poliția la spital.

Este pentru prima dată când o femeie este acuzată de crimă pentru decizia de a renunța la o sarcină și legile împotriva avortului nu vizează astfel de cazuri. ”Sunt foarte surprisă de acuzațiile aduse și cred că ofițerul care a făcut arestul nu cunoaște legile statului”, a declarat Genevieve Wilson, directoarea unui grup anit-avort Georgia Right to Life.

Urmărirea penală in cazul Jones pare a fi în contradicție cu jurisprudența din Georgia pentru ca legea statului interzice în mod explicit urmărirea penală a unei femei pentru feticid cand este vorba de propria sarcina, spune Lynn Paltrow, avocata și directoare a National Advocates for Pregnant Women .

Procurorul Greg Edwards a declarat că analizeaza cazul tinerei, însă în prezent este în continuare sub acuzația de avort ilegal.