Artiști din întreaga lume se întâlnesc zilele acestea în Iran pentru a lua parte la competiția caricaturilor politice anti ISIS. Tematica concursului o reprezintă crimele comise de către Statul Islamic, conform cnn.com.

Caricatura anti ISISFoto: CNN

La această competiție s-au înscris și artiști din țări precum Italia, Marea Britanie, Peru și Australia, care au trimis lucrări ce au însumat peste 1000 de caricaturi. Din acest total au fost selectate 270 de lucrări participante dintre care vor fi alese operele câștigătoare, ce vor fi anunțate duminică, 7 iunie.

Unele caricaturi din cadrul concursului ilustrează gruparea ISIS sub forma unei marionete ale cărei sfori sunt trase de Statele Unite și Israel, pe când altele înfățișează gruparea în scene de distrugere a artefactelor istorice.

Organizatorii au anunțat că vor expune lucrările participante în Irak și Siria, țările în care gruparea ISIS a preluat controlul unor părți însemnate din teritoriu.

În mod surprinzător, deși Iranul este listat de către Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor ca fiind una dintre cele 10 țări în care este impusă cenzura, această competitie nu este prima de acest fel organizată în Iran, care face apel la libertatea de exprimare. În prima parte a acestui an a avut loc concursul internațional de caricaturi pe tematica Holocaustului, organizat de publicația iraniană Hamshahri, după exemplul revistei franceze Charlie Hebdo.