Încă de la evenimentul petrecut în 2012, când o studentă de la Facultatea de Medicină, în vârstă de 23 de ani, a fost violată și omorâtă de un grup de 6 bărbați într-un autobuz din Delhi, imaginea Indiei a rămas afectată de astfel de episoade care au continuat să se repete.

Parvati salveaza lumeaFoto: Captura Vimeo.com

Regizorul Ram Devineni a observat că această imagine este adânc înrădăcinată în cultura indiană și și-a propus să schimbe acest lucru prin arta cinematografică, conform openculture.com

"Am realizat că violul și abuzul sexual sunt o problemă culturală pentru India, iar problema este întărită de convingeri patriarhale, misoginism și percepția dictată de majoritate", afirmă Devineni. Acest lucru a fost observat încă din timpul protestelor care au avut loc după incidentul din 2012. "Stând de vorbă cu un ofițer de poliție, acesta mi-a spus un lucru care m-a surprins: nici o fată cuminte nu merge singură pe străzi pe timp de noapte", a declarat Devineni pentru BBC.

Întrucât înăsprirea pedepselor pentru actele criminale și violuri nu a reușit să stopeze astfel de incidente, Devineni a decis să schimbe prin arta sa cinematografică ideile adânc înrădăcinate în cultura indiană.

Filmele realizate de Devineni sunt inspirate din mitologia hindusă și o au ca personaj principal pe Priya, supraviețuitoare a unor acte de violență, care cere ajutorul lui Parvati, zeul puterii și al frumuseții. În continuarea proiectului său, intitulat "Parvati saves the world", Devineni a folosit scene din creațiile anilor 1970, specifice industriei Bollywoodiene.