Kalle LJung este un artist suedez din Stockholm care a reușit să facă un mini documentar in Antarctica, la un nivel de performanță egal cu cele mai scumpe tehnologii, cu ajutorul unei drone și a unei camere GoPro, conform wired.com. "Am încercat să filmez imaginea de ansamblu a continentului, arătând atât frumusețea, cât și singurătatea", declară fotograful suedez.

AntarcticaFoto: Captura Vimeo.com

LJung a vizitat Antarctica împreună cu tatăl său în vârstă de 73 de ani, ce se afla într-o croazieră în jurul lumii. Cei doi s-au întâlnit în Argentina, traversând cu barca Pasajul Drake și explorând ținuturile reci vreme de 16 zile, timp în care Ljung a strâns mai mult de 250 de ore de filmare.

Antarctica from Kalle Ljung on Vimeo.

Materialul a fost filmat cu ajutorul unei drone DJI Phantom. "Oricine poate pilota o dronă, chiar si mama mea. Dar e nevoie de multă experiență pentru a reuși să o controlezi manual", spune artistul amintindu-și de emoțiile pe care le avea filmând în condiții extreme de frig și ninsoare.

Cu ajutorul dronei artistul a reușit să surprindă imagini impresionante ale peisajului arctic, pline de ghețari în nuanțe variate de albastru. Aparițiile întâmplătoare ale bărcii lor oferă o aproximare a proporțiilor împrejurimilor, iar imaginile ce suprind în detaliu balenele arctice completează perspectiva asupra vieții din Antarctica.

Întors din expediție, artistul a făcut publică pe Instagram o parte din filmare, atrăgând peste 913.000 de vizualizări până în prezent. "M-au uimit comentariile oamenilor care spun că au fost cu adevărat impresionați și emoționați de imaginile pe care le-am surprins", afirmă LJung care plănuiește să își întâlnească tatăl în Noua Zeelandă pentru a își completa colecția de filmări într-un ținut cald, de această dată.