Acest proiect interactiv, la care pot contribui toți utilizatorii Google, are ca scop anihilarea rasismului involuntar în materie de conținut online și încurajarea egalității raselor, prin furnizarea de conținut foto axat pe diversitatea rasială, informează 9to5google.com..

Nou proiect care incurajeaza egalitateaFoto: Captura ecran

În prezent, la o simplă căutare de imagini, folosind termeni precum "femeie", "bărbat", "mână", "față", lista rezultatelor afișează, în mod predominant, imagini cu oameni ce aparțin rasei albe. World White Web își propune să schimbe acest lucru printr-un mecanism simplu: încurajând utilizatorii Google să furnizeze imagini cu oameni de culoare, pentru a crește diversitatea rasială în rândul rezultatelor motorului de căutare.

Proiectul a pornit de la ideea unui student din Suedia, Johanna Burai, care a observat că o simplă căutare pe Google Images, folosind cuvântul "față", afișează rezultate ce deformează percepția utilizatorilor asupra lumii reale, acordând favoruri rasei albe.

"Dacă fiecare dintre noi am urca pe site-ul worldwhiteweb.net imagini ce încurajează diversitatea rasială, vom putea îmbunătăți rezultatele căutărilor pe Google", pentru a reflecta diversitatea populației pe care mediul online o reprezintă și a îmbunătăți felul în care percepem lumea în care trăim, a declarat Johanna pentru thenextweb.com