Un videoclip înfătișând scena în care ofițeri ai poliției londoneze imobilizează și încătușează un cetățean de culoare din Londra a fost vizualizat de peste un milion de oameni pe Facebook. Suspectul a fost mai târziu eliberat, fără a primi amendă, conform BBC.

Adrian Medford videoFoto: Captura Facebook

Adrian Medford, în vârsta de 34 de ani, din Croydon, sudul Londrei, se afla în fața casei sale când a văzut cum un prieten a fost oprit, percheziționat și încătușat de către Poliția Metropolitană. Medford a declarat pentru BBC că prietenul său avea în mână o sacoșă și că în momentul în care a băgat mâna în sacoșă, pentru a îi da fiicei sale bani să își cumpere dulciuri, a fost abordat de către echipajul de poliție.

Videoclipul, care a surprins această scenă abuzivă, a fost postat în masă pe platforma de socializare Facebook, ridicând suspiciuni asupra modului în care poliția britanică privește comunitățile de negri din Londra.

În Statele Unite au fost proteste stradale din aceleași considerente, în ceea ce privește brutalitatea echipajelor de poliție locală din Ferguson și Baltimore. Chiar dacă în Marea Britanie situația este diferită, scenele surprinse în această filmare arată că astfel de dezbateri sunt un ecou peste Atlantic.

Posted by Adrian Medford on Tuesday, April 21, 2015