Liderul nord-coreean Kim Jong-un a escaladat cel mai inalt pisc din tara, afirma presa de stat, publicand imagini in care acesta apare zambind, in zapada, pe varful Muntelui Paektu (2.750 de metri) in timp ce soarele rasare in fundal, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zeci de militari apar, intr-o fotografie, aclamandu-l frenetic, in timp ce tanarul lider, in varsta de 32 de ani, ii intampina pe varful muntelui, relateaza Sky News.

"Urcarea pe Muntele Paektu ofera mai multa energie mentala decat orice fel de arma nucleara", declara Kim Jong-un citat de ziarul Rodong.

Potrivit agentiei de presa de stat KCNA, liderul acestei tari sarace, dar care detine arma nucleara, ar fi escaladat muntele sambata dimineata impreuna cu sute de piloti de avioane de vanatoare si oficiali de rang inalt din cadrul armatei si partidului unic.

Relatarea este ultima dintr-o serie, prezentata de presa oficiala, de ispravi ale dinastiei Kim, care conduce tara de peste sase decenii, cu o mana de fier, printr-un cult al personalitatii omniprezent.

Regimul a insistat saptamana trecuta ca Kim Jong-un conducea de la varsta de trei ani.

Tatal sau, Jim Jong-il, ar fi obtinut scorul maxim prima data cand a jucat golf.