Un post rusesc a difuzat primul videoclip de campanie al lui Hillary Clinton cu avertismentul ca se adreseaza adultilor, de teama ca ar putea sa aiba de suferit din cauza legislatiei care interzice "propaganda homosexuala", relateaza CNN, citate de Mediafax.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

Videoclipul, in care apar doi barbati gay tinandu-se de mana, a fost cotat luni pentru categoria de varsta 18+ de catre postul independent Dojd (Ploaie).

Postul a precizat pentru CNN ca nu a dorit sa incalce legea controversata care interzice "propaganda relatiilor sexuale netraditionale pentru minori" si interzice discutii publice despre drepturile si relatiile intre persoane de acelasi sex in prezenta copiilor.

"Nu exista precedente judiciare pentru aceasta lege, asa ca nu stim ce se incadreaza in ea si ce nu", a declarat un purtator de cuvant al postului rus pentru postul american. "De aceea, temandu-ne sa nu incalcam legea - mai ales in contextul monitorizarii atente a Dojd de catre autoritati -, am decis sa punem markerul (pe videoclip)".

Hillary Clinton si-a lansat videoclipul in weekend, anuntandu-si intrarea in campania pentru alegerile prezidentiale din 2016. In el apar, timp de aproximativ cinci secunde, doi barbati care se tin de mana. Unul dintre ei spune "vara aceasta ma casatoresc cu cineva de care imi pasa cu adevarat".