Oficialii turci examineaza cazul unui profesor care a facut, alaturi de elevii lui, un om de zapada "care incalca valorile sociale", raporteaza Hurriyet Daily News. Çilem Sakine Coşkun, profesor de educatie fizica, a fost fotografiat recent alaturi de elevii sai, dupa ce au facut un om de zapada in curtea scolii.

Om de zapada "indecent"Foto: captura ecran

Oficialii din Ministerul Educatiei vor sa examineze cazul lui Coşkun pentru ca "apare intr-o poza care incalca valorile sociale".

Desi autoritatile nu au clarificat ce anume "violeaza valorile sociale" decizia elevilor de a accentua sanii si abdomenul omului de zapada ar putea fi motivul, sugereaza utilizatorii retelelor de socializare.

Un sindicat al profesorilor condamna investigatia si o asociaza cu moartea unui profesor premiat, care a murit din cauza unui atac de cord pentru ca a fost mustrat pentru modul in care isi aranjeaza parul, barba si hainele.

"Mentalitatea care a insultat un profesor premiat in Yalova din cauza hainelor sale si mentalitatea care nu tolereaza un om de zapada in Nurhak sunt manifestari ale aceluiasi intuneric", se arata intr-un comunicat al sindicatului.