Cineastul David Lynch, creatorul serialului "Twin Peaks", a anuntat, prin intermediul unui mesaj publicat duminica, pe Twitter, ca nu va regiza mult asteptata continuare a acestei serii cult din anii 1990, din cauza unor neintelegeri de ordin financiar cu reprezentantii postului Showtime, transmite Mediafax.

Twin PeaksFoto: Captura YouTube

"Dupa negocieri care au durat un an si patru luni, am parasit acest proiect, pentru ca producatorii nu au alocat suficient de multi bani pentru ca scenariul sa fie realizat asa cum simteam eu ca ar trebui sa fie", a scris David Lynch pe Twitter, citat de The Guardian.

Cineastul spune ca managerii postului Showtime "nu au stopat proiectul Twin Peaks" si ca o continuare a serialului original ar putea fi realizata fara el. David Lynch a inceput deja sa ii contacteze pe actorii din distributia proiectului pentru a-i informa in legatura cu decizia pe care a luat-o.

"Iubesc universul Twin Peaks si mi-as fi dorit ca lucrurile sa se desfasoare altfel", a adaugat cineastul.

Scenariile pentru toate cele noua episoade din noul sezon "Twin Peaks" au fost deja scrise de David Lynch, in colaborare cu scenaristul seriei originale, Mark Frost. Cineastul David Lynch ar fi trebuit, de asemenea, sa asigure regia noilor episoade.

Reprezentantii postului Showtime spera, insa, ca David Lynch se va razgandi in legatura cu decizia sa de a se retrage din acest proiect TV.

"Ne intristeaza sa citim declaratia publica de astazi (n.red. duminica) facuta de David Lynch deoarece noi credeam ca lucram impreuna pentru gasirea unor solutii alaturi de David si de avocatii lui pentru cele cateva puncte ramase de rezolvat in contract. Showtime iubeste la randul sau universul Twin Peaks si ne pastram speranta ca vom putea sa il readucem la gloria sa de odinioara, alaturi de extraordinarii lui creatori, David Lynch si Mark Frost", se afirma in comunicatul de presa emis de postul de televiziune Showtime.

Serialul "Twin Peaks", care a fost difuzat timp de doua sezoane de postul american ABC, in 1990 si 1991, are ca protagonist un agent FBI care investigheaza asasinarea unei tinere din orasul fictiv Twin Peaks.

Atunci cand a fost lansat, in 1990, serialul "Twin Peaks" a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor si a primit 14 nominalizari la premiile Emmy.

In total, cele doua sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, doua Primetime Emmy si un premiu Grammy.