Printul Harry a depus luni o jerba de flori la Mormantul Soldatului Necunoscut din Canberra, la inceputul unei detasari de patru saptamani in cadrul fortelor armate australiene, transmite Mediafax.

Printul HarryFoto: Agerpres

Harry a sosit la Sydney, dupa care a plecat in capitala australiana, unde a vizitat monumentul si a facut un tur al Memorialului Razboiului, potrivit postului ABC.

Sute de persoane l-au salutat pe printul britanic la Canberra.

El a prezentat o scrisoare din partea reginei, in care Elizabeth a II-a apreciaza ca nepotul sau va "beneficia foarte mult" de pe urma perioadei pe care o va petrece cu trupele australiene, potrivit BBC.

Printul urma sa se prezinte la datorie la seful fortelor armate australiene Mark Binskin.

Capitanul Harry Wales este detasat la un numar de unitati si regimente din Sydney, Darwin si Perth, in cadrul unui "program ambitios" care include exercitii de antrenament urban si de teren, inclusiv cu fortele speciale, dar si mobilizari interne, au anuntat fortele britanice saptamana trecuta.

Al doilea fiu al printului Charles si printesei Diana urmeaza sa-si incheie in iunie cariera militara de zece ani.

Printul urmeaza sa viziteze Noua Zeelanda dupa detasarea in Australia.

Perioada de detasare urmeaza sa fie intrerupta spre sfarsitul acestei luni, cand printul va efectua o vizita in Turcia, unde va participa la comemorarea campaniei aliate de la Gallipoli, in 1915, in care au murit mii de militari australieni si neozeelandezi.

In a doua parte a anului, Harry urmeaza sa depuna munca de voluntar in asociatii de caritate, o perioada in care isi va analiza optiunile pentru viitor.