In dimineata de dupa prabusirea zborului 9525 in Alpii francezi, inainte sa apara detalii referitoare la cauzele accidentului sau despre starea mentala a copilotului Andreas Lubitz, Britta Englisch a urcat ezitanta intr-un avion GermanWings cu ruta Hamburg-Koln, scrie Time.

HotNews.roFoto: Hotnews

In momentul in care s-a urcat in avion, Britta si ceilalti pasageri au fost intampinati personal de catre pilot, care i-a asigurat ca vor ajunge la destinatie in siguranta. Femeia a laudat pilotul si echipajul dedicat pe pagina sa de Facebook miercuri seara, iar postarea sa a devenit virala, acumuland 300.000 de like-uri in doar doua zile.

"Zborul asta era in dimineata de dupa accident- la momentul acela nu existau detalii referitoare la accident, totul se rezuma la speculatii", a spus Englisch pentru Time.

"Logic, imi era destul de clar ca Germanwings era cea mai sigura companie aeriana in acea dimineata- au verificat totul de doua ori, avionul, pilotii si echipajul, care puteau alege daca vor sa zboare sau nu. Cu toate acestea, aveam un sentiment ciudat in stomac. Sentimentele nu sunt logice, nu?

Dar, grijile Brittei s-au diminuat dupa ce pilotul i-a intampinat personal pe masura ce se urcau la bordul avionului.

"Daca o persoana parea nelinistita, el vorbea cu aceasta", a precizat Britta.

Dupa ce toata lumea se imbarcase, pilotul nu a mers in cabina, ci a luat microfonul si le-a vorbit pasagerilor.

"S-a prezentat si a prezentat si echipajul, a vorbit despre cum se simtea, ca o parte din echipaj cunostea pe cineva din avionul care se prabusise, ca si el avea un sentiment de neliniste pentru ca nu stia ce s-a intamplat", a adaugat Britta.

"Pilotul a continuat prin a spune ca el si echipajul sau sunt acolo voluntar si ca compania nu a obligat pe nimeni sa munceasca in ziua respectiva, ca a verificat de doua ori avionul in acea dimineata. A spus ca are o familie, copii si o sotie pe care ii iubeste, ca membrii echipajului au oameni pe care ii iubesc in viata lor si ca va face orice ca sa se intoarca in siguranta la ei in fiecare seara".

Timp de o secunda, toata lumea a tacut.

"Nimeni nu isi verifica telefonul si nimeni nu citea. Apoi, toata lumea a aplaudat", a povestit femeia.

"A fost doar o postare printre alte mii de postari si am vrut, prin intermediul ei, sa ii multumesc pilotului pentru ca nu s-a ascuns in cabina si pentru ca ne-a impartasit sentimentele sale", a incheiat Britta Englisch precizand ca nu a vrut ca postarea sa de pe Facebook sa capete asa de multa atentie.