Un jurnalist din sudul Turciei a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru "insultarea" pe site-uri de socializare a presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar casele altor doi ziaristi au fost perchezitionate pentru acuzatii similare.

Mine Bekiroglu, un jurnalist in varsta de 28 de ani din orasul Adana, a fost condamnat la cinci luni de inchisoare de o instanta regionala, potrivit cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.

Unitatea politiei pentru combaterea infractionalitatii cibernetice a confiscat calculatorul lui Bekiroglu pentru a colecta probe despre mesaje postate de jurnalist pe Facebook. Avocatii jurnalistului afirma ca acesta a postat mesaje cu caracter "critic, dar neofensatoare". Daca va repeta infractiunea, ziaristul va fi nevoit sa execute pedeapsa.

In paralel, politia a efectuat perchezitii la domiciliile altor doi ziaristi - Abdullah Ozyurt (corespondent al agentiei Cihan) si Aytekin Gezici (in prezent angajat al Primariei Seyhan).

"Nu cred ca exista insulte in mesajele pe care le-am postat pe site-uri de socializare. Mi-am exprimat opiniile, nu am criticat numele nimanui", a argumentat Ozyurt.