Cantaretul britanic Elton John, homosexual declarat, a cerut un boicot impotriva celebrei case de moda italiene "Dolce and Gabbana" dupa ce designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana, ei insisi gay, i-au calificat drept "sintetici" pe copiii conceputi prin fertilizare in vitro, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres. In urma scandalului creat in mediul online, designerul de moda Stefano Gabbana a dat publicitatii o declaratie de presa in care afirma ca nu a intentionat niciodata sa judece alegerile celorlalti oameni.

Elton John in Piata ConstitutieiFoto: Hotnews

Elton John i-a criticat pe cei doi designeri principali ai casei de moda italiene D&G - Domenico Dolce si Stefano Gabbana -, duminica, dupa ce acestia au declarat intr-un interviu recent ca bebelusii nascuti cu ajutorul fertilizarii in vitro sunt "sintetici".

"Cum indrazniti sa vorbiti despre copiii mei frumosi si sa spuneti ca sunt "sintetici"? Si sa va fie rusine ca aratati cu degetul tehnica de fertilizare in vitro - este un miracol care a permis unei armate intregi de oameni iubitori, atat heterosexuali, cat si homosexuali, sa isi realizeze visul de a avea copii. Gandirea voastra arhaica este complet in afara vremurilor noastre, la fel ca produsele pe care le creati. Nu voi mai purta niciodata produse ale casei Dolce & Gabbana", a scris starul britanic intr-un mesaj publicat pe contul sau de pe reteaua de socializare Instagram, care se incheie cu un apel adresat fanilor sai, carora cantaretul britanic le cere sa boicoteze casa italiana, potrivit Mediafax.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana, care candva au fost un cuplu gay, au afirmat pentru revista italiana Panorama ca se opun adoptiilor facute de cuplurile de homosexuali deoarece ei cred doar in familia traditionala.

"Sunt gay, eu nu pot avea copii. Cred ca nu se poate sa ai totul in viata", a spus Dolce. "Viata are un curs firesc, sunt lucruri care nu pot fi schimbate, iar unul dintre acestea este familia", a mai explicat designerul italian

Luni, Stefano Gabbana a declarat: "Nu am intentionat niciodata sa judecam alegerile celorlalti oameni. Noi credem in libertate si in iubire".